Ankommn-Logo-nieuw-300x61

Beeldverhalen

Over Jessica:

Mijn atelier is een rariteitenkabinet; een bonte verzameling van gekkigheid, van kitsch, van best wel schattig, van beeldjes en spullen veelal afkomstig uit de kringloop. Ze inspireren mij tot het maken van nieuwe objecten, die ik collages noem. De oorsprong van de afzonderlijke items is niet meer te achterhalen, ik weet ook niet meer precies hoe ik het meenam, maar de herinneringen van vorige eigenaars zijn nu samengesmolten in mijn nieuw beeldend werk. Nu dragen ze mijn verhaal, maar een nieuwe eigenaar mag er weer een eigen verhaal aan geven. Zie ook www.typischbeeld.nl

Jessica deed de opleiding Cultureel Maatschappelijke Vorming, volgde diverse creatieve cursussen en kunstopleidingen waaronder deels de Design academy. Nu de kinderen groter worden is de tijd aangebroken om de creatieve draad weer op te pakken.

Over Louis:

Mijn opa gaf me zijn Kodak Brownie fotoboxje toen ik zo’n zeven jaar was en hiermee maakte ik mijn eerste foto. Van poes Flippie. Door de magie van dat zwarte doosje moet toen mijn fascinatie voor beeld ontstaan zijn. Nu na een leven in de wereld van film en televisie verwonder ik me nog steeds over de kracht en de magie van het beeld.
Anderhalf jaar geleden ben ik naar de Achterhoek getrokken voor een nieuwe wending in mijn leven. De authenticiteit van het landschap inspireerde mij tot het maken van nieuwe foto’s. In de solitaire bomen in het veld, de bospaden en de akkers, herken ik een oergevoel van leven. Zie ook www.louis-spoelstra.nl
Louis studeerde aan de Filmacademie, werkte veel voor televisie en was als docent verbonden aan o.a. een kunstacademie. Daarnaast maakte hij enkele documentaires en exposeerde zijn foto’s in Nederland en Polen.

Louis en Jessica zijn zelf aanwezig op zondag 12 december vanaf 14.30 uur en op de zondagen 19 december en 23 januari van 14.00-16.00 uur. Uiteraard kunt u de expositie vrij bezoeken tijdens de openingstijden van Ankomm’n en als u vragen heeft over de getoonde kunst kunt u contact met hen opnemen.

Let op de volgende afwijkende openingsdagen: Ankomm’n is beide kerstdagen za 25 dec & zo 26 dec gesloten.
Ankomm’n is extra open van ma 27 t/m do 30 dec.
Ankomm’n is van vr 31 dec t/m do 13 januari ± 2 weken gesloten. Zie ook ankommn.nl

Datum

mrt 24 2023

Tijd

Gehele dag
Categorie

Anita

Deze geboren en getogen Wenterswiekse heeft al veel gedaan. Van secretaresse tot boerin (melkveehouderij) tot bedrijfsleider in de horeca tot nu: gastvrouw van haar eigen sociaal maatschappelijke onderneming: Gastgalerij Ankomm’n.

Samen met Hans Hendriks hebben zij dit concept op geheel eigen wijze neergezet als pop-up galerie en restaurant op de authentieke Deale van boerderij het Mentink van Natuurmonumenten.

een eigen sfeer is hier gecreëerd met vintage inrichting, geinspireerd uit de tijd van Anita’s grootouders op de boerderij. Vaste gasten , groepen die reserveren voor workshops of lezingen of anders, alsook toevallige passanten worden hier ontvangen met biologische hapjes, drankjes en streekproducten. Gaandeweg ontstonden meer activiteiten (muziek, performances, exposities) en een gevarieerder gebruik (vergaderen, cursussen, biologische vegetarische maaltijden bereiden}.

Een publiek dat de natuurlijke omgeving weet te waarderen, zich aangesproken voelt door duurzaamheid, biologische voedselproductie en streekproducten, en dat graag geniet van uiteenlopende culturele activiteiten. Of publiek dat toevallig langs komt op een wandel- of fietstocht en in Ankomm’n een aantrekkelijk rustpunt (terras) ziet.

Hans

Een plek waar ik wel alleen kon zijn”, na het verlies van z’n vrouw. Dat zocht Hans Hendriks in 2010, toen nog wonend in Deventer, op z’n geboortegrond Winterswijk.

Het werd, na ‘Den Oppas’ bij het Korenburgerveen, de leegstaande boerderij op het Landgoed Mentink van Natuurmonumenten, die hij in 2013 anti-kraak mocht betrekken. Hier vond hij rust en ruimte.

Niet om stil te zitten, want inmiddels had de voormalige biologieleraar zich ontwikkeld tot een verdienstelijk fotograaf van het landschap rond Winterswijk. De boerderij nodigde uit tot gebruik van de beschikbare ruimten voor exposities en cursussen.

Met de nodige creativiteit en hergebruik van materialen werden de jongveestal en de deel tegen lage kosten opgeknapt en geschikt gemaakt voor de nieuwe bestemming.

Daarnaast bracht zijn passie voor de natuur Hans ertoe om wandelingen en excursies te organiseren in dit prachtige landgoed.