Ankommn-Logo-nieuw-300x61

Buiten schilderen met Myra Breukers, ‘Het Landschap als Atelier’

Myra zegt hierover:
“De natuur is altijd een inspiratiebron geweest in mijn werk.
Momenteel exposeer ik met de serie ‘A Dog a Day’ bij gastgalerie Ankomm’n in Winterswijk. De schoonheid van het Achterhoeks platteland staat hierin centraal. Ik schilder de wandelingen met onze honden. Alles wat ik zie, ruik, proef en voel tijdens onze wandeltocht probeer ik weer te geven. Dit doe ik meestal achteraf in mijn atelier maar ik weet uit ervaring hoe fijn het is om on plain air te schilderen. Buiten zittend en kijkend naar alles om je heen, keuzes maken over wat wel en niet belangrijk is voor je beeld.

Op zaterdag 18 juni geef ik een workshop buiten schilderen bij gastgalerij Ankomm’n. Eerst zal ik een korte toelichting geven op mijn werk en daarna gaan we de nabije omgeving van Ankomm’n ontdekken. Door het tekenen van korte schetsen gaan we ons het landschap eigen maken, daarna kan iedereen zelf een plek kiezen om het landschap te verbeelden. De workshop is van om 13.00 uur tot 16.30 uur. Kosten workshop plus koffie/thee met gebak: €45,-. Materialen zijn aanwezig.

Datum

mrt 24 2023

Tijd

13:00 - 16:30
Categorie

Anita

Deze geboren en getogen Wenterswiekse heeft al veel gedaan. Van secretaresse tot boerin (melkveehouderij) tot bedrijfsleider in de horeca tot nu: gastvrouw van haar eigen sociaal maatschappelijke onderneming: Gastgalerij Ankomm’n.

Samen met Hans Hendriks hebben zij dit concept op geheel eigen wijze neergezet als pop-up galerie en restaurant op de authentieke Deale van boerderij het Mentink van Natuurmonumenten.

een eigen sfeer is hier gecreëerd met vintage inrichting, geinspireerd uit de tijd van Anita’s grootouders op de boerderij. Vaste gasten , groepen die reserveren voor workshops of lezingen of anders, alsook toevallige passanten worden hier ontvangen met biologische hapjes, drankjes en streekproducten. Gaandeweg ontstonden meer activiteiten (muziek, performances, exposities) en een gevarieerder gebruik (vergaderen, cursussen, biologische vegetarische maaltijden bereiden}.

Een publiek dat de natuurlijke omgeving weet te waarderen, zich aangesproken voelt door duurzaamheid, biologische voedselproductie en streekproducten, en dat graag geniet van uiteenlopende culturele activiteiten. Of publiek dat toevallig langs komt op een wandel- of fietstocht en in Ankomm’n een aantrekkelijk rustpunt (terras) ziet.

Hans

Een plek waar ik wel alleen kon zijn”, na het verlies van z’n vrouw. Dat zocht Hans Hendriks in 2010, toen nog wonend in Deventer, op z’n geboortegrond Winterswijk.

Het werd, na ‘Den Oppas’ bij het Korenburgerveen, de leegstaande boerderij op het Landgoed Mentink van Natuurmonumenten, die hij in 2013 anti-kraak mocht betrekken. Hier vond hij rust en ruimte.

Niet om stil te zitten, want inmiddels had de voormalige biologieleraar zich ontwikkeld tot een verdienstelijk fotograaf van het landschap rond Winterswijk. De boerderij nodigde uit tot gebruik van de beschikbare ruimten voor exposities en cursussen.

Met de nodige creativiteit en hergebruik van materialen werden de jongveestal en de deel tegen lage kosten opgeknapt en geschikt gemaakt voor de nieuwe bestemming.

Daarnaast bracht zijn passie voor de natuur Hans ertoe om wandelingen en excursies te organiseren in dit prachtige landgoed.