Ankommn-Logo-nieuw-300x61

Soundbath Meditation

Klank meditatie misschien wel de meest ultieme vorm van ontspanning; lichamelijk, geestelijk & emotioneel.
 
Een sound bath is een ervaring met klanken om een meditatieve toestand te bereiken. Het is een bijzondere manier om een diepere meditatie te bereiken. Ons lichaam bestaat voor 70% uit water en water geleidt. Door de trillingen die de klanken teweeg brengen gebeurt er van alles in je lijf.
 
Tijdens deze klank-lig-meditatie door Dagmar Buesink bespeelt zij diverse instrumenten, de rainstick, een ocean drum en zaphir gong komen aan bod. Echter haar unieke Hand Pan krijgt de hoofdrol tijdens deze sessie. Enkele reacties van deelnemers: ‘WOW, wat een ervaring en energie! Ik wil in deze wereld blijven.’ ‘Dank voor het genieten van de mooie klanken, de reis waar je ons mee naar toe hebt genomen, heerlijk!’ Andere reacties: ‘therapeutisch geluid’, ‘magische klanken’, ‘ontspannend’, ‘rustgevend’, mediterend’, ‘kippenvel’, ‘ontroerend’, ‘sprankelend en liefdevol’. Kom en beleef wat het jou doet. Dagmar speelt inmiddels door de hele Achterhoek en nu bij gastgalerij Ankomm’n. Voor opgave en meer info mail anita@ankommn.nl of info@lucernawelzijnscoaching.nl

Investering €25,- p.p inclusief consumptie met wat lekkers

Inloop 19.00 uur

Aanvang 19.30 uur-22.00 uur

Datum

mrt 24 2023

Tijd

19:00 - 22:00
Categorie

Anita

Deze geboren en getogen Wenterswiekse heeft al veel gedaan. Van secretaresse tot boerin (melkveehouderij) tot bedrijfsleider in de horeca tot nu: gastvrouw van haar eigen sociaal maatschappelijke onderneming: Gastgalerij Ankomm’n.

Samen met Hans Hendriks hebben zij dit concept op geheel eigen wijze neergezet als pop-up galerie en restaurant op de authentieke Deale van boerderij het Mentink van Natuurmonumenten.

een eigen sfeer is hier gecreëerd met vintage inrichting, geinspireerd uit de tijd van Anita’s grootouders op de boerderij. Vaste gasten , groepen die reserveren voor workshops of lezingen of anders, alsook toevallige passanten worden hier ontvangen met biologische hapjes, drankjes en streekproducten. Gaandeweg ontstonden meer activiteiten (muziek, performances, exposities) en een gevarieerder gebruik (vergaderen, cursussen, biologische vegetarische maaltijden bereiden}.

Een publiek dat de natuurlijke omgeving weet te waarderen, zich aangesproken voelt door duurzaamheid, biologische voedselproductie en streekproducten, en dat graag geniet van uiteenlopende culturele activiteiten. Of publiek dat toevallig langs komt op een wandel- of fietstocht en in Ankomm’n een aantrekkelijk rustpunt (terras) ziet.

Hans

Een plek waar ik wel alleen kon zijn”, na het verlies van z’n vrouw. Dat zocht Hans Hendriks in 2010, toen nog wonend in Deventer, op z’n geboortegrond Winterswijk.

Het werd, na ‘Den Oppas’ bij het Korenburgerveen, de leegstaande boerderij op het Landgoed Mentink van Natuurmonumenten, die hij in 2013 anti-kraak mocht betrekken. Hier vond hij rust en ruimte.

Niet om stil te zitten, want inmiddels had de voormalige biologieleraar zich ontwikkeld tot een verdienstelijk fotograaf van het landschap rond Winterswijk. De boerderij nodigde uit tot gebruik van de beschikbare ruimten voor exposities en cursussen.

Met de nodige creativiteit en hergebruik van materialen werden de jongveestal en de deel tegen lage kosten opgeknapt en geschikt gemaakt voor de nieuwe bestemming.

Daarnaast bracht zijn passie voor de natuur Hans ertoe om wandelingen en excursies te organiseren in dit prachtige landgoed.