Ankommn-Logo-nieuw-300x61

DE BAKFIETSMAMA’s

Na twee jaar corona zijn de Bakfietsmama’s weer op pad! De bakfiets is verkocht, maar gelukkig hebben ze een ander vervoermiddel gevonden. Onderweg hebben ze ook nog twee hele leuke Bakfietspapa’s opgepikt. Samen spelen de grote en kleine hits uit de jaren 80 en 90 in een akoestisch jasje. Van Queen tot Madonna. Van tv-hits tot guilty pleasures. Dans, zing en lach mee. Ook geschikt voor mensen die hun jeugd in een ander tijdperk hebben gehad. 

Katiusica Principato: zang

Mariska Simon: zang & gitaar

Rene Winter: drums 

Bas Schneider: bas

Ook hebben ze een video, misschien ook leuk voor erop. Weet niet of dat kan: https://www.youtube.com/watch?v=1-T0p4e9hEg&t=31s

De muziekmiddagen beginnen zo rond 15.00 uur – 17.00 uur.
Entree vrije gift.

Datum

nov 09 2022
Verlopen!

Tijd

15:00 - 17:00
Categorie

Anita

Deze geboren en getogen Wenterswiekse heeft al veel gedaan. Van secretaresse tot boerin (melkveehouderij) tot bedrijfsleider in de horeca tot nu: gastvrouw van haar eigen sociaal maatschappelijke onderneming: Gastgalerij Ankomm’n.

Samen met Hans Hendriks hebben zij dit concept op geheel eigen wijze neergezet als pop-up galerie en restaurant op de authentieke Deale van boerderij het Mentink van Natuurmonumenten.

een eigen sfeer is hier gecreëerd met vintage inrichting, geinspireerd uit de tijd van Anita’s grootouders op de boerderij. Vaste gasten , groepen die reserveren voor workshops of lezingen of anders, alsook toevallige passanten worden hier ontvangen met biologische hapjes, drankjes en streekproducten. Gaandeweg ontstonden meer activiteiten (muziek, performances, exposities) en een gevarieerder gebruik (vergaderen, cursussen, biologische vegetarische maaltijden bereiden}.

Een publiek dat de natuurlijke omgeving weet te waarderen, zich aangesproken voelt door duurzaamheid, biologische voedselproductie en streekproducten, en dat graag geniet van uiteenlopende culturele activiteiten. Of publiek dat toevallig langs komt op een wandel- of fietstocht en in Ankomm’n een aantrekkelijk rustpunt (terras) ziet.

Hans

Een plek waar ik wel alleen kon zijn”, na het verlies van z’n vrouw. Dat zocht Hans Hendriks in 2010, toen nog wonend in Deventer, op z’n geboortegrond Winterswijk.

Het werd, na ‘Den Oppas’ bij het Korenburgerveen, de leegstaande boerderij op het Landgoed Mentink van Natuurmonumenten, die hij in 2013 anti-kraak mocht betrekken. Hier vond hij rust en ruimte.

Niet om stil te zitten, want inmiddels had de voormalige biologieleraar zich ontwikkeld tot een verdienstelijk fotograaf van het landschap rond Winterswijk. De boerderij nodigde uit tot gebruik van de beschikbare ruimten voor exposities en cursussen.

Met de nodige creativiteit en hergebruik van materialen werden de jongveestal en de deel tegen lage kosten opgeknapt en geschikt gemaakt voor de nieuwe bestemming.

Daarnaast bracht zijn passie voor de natuur Hans ertoe om wandelingen en excursies te organiseren in dit prachtige landgoed.