Ankommn-Logo-nieuw-300x61

Een onderdompeling in beelden…

Opnieuw een presentatie over digitale kunst door Jalf Flach. De eerste trok veel belangstelling. De tweede, die ook los van de eerste gezien kan worden, zal dat ongetwijfeld ook doen. Kunstkenner Jalf Flach licht toe: “Er is een heel nieuwe kunstvorm ontstaan. Eén die bekend staat onder de naam Digital Art. Een jonge, vitale en super creatieve generatie treedt aan de dag met een kunstvorm die doorgaans realistisch is en blijk geeft van kennis van anatomie en perspectief. Hoewel dat traditioneel lijkt, is het bijzondere dat het afgebeelde sterk narratief is. Er worden suggestieve zaken afgebeeld en jijzelf mag het verhaal erbij verzinnen. Daarmee trekken ze je als het ware het kunstwerk binnen. Zo weten ze je in je schoonheidsbeleving te raken en in je emoties”. Deze presentatie is avondvullend en u zult worden ondergedompeld in beelden die af en toe worden afgewisseld met verklarende teksten. En verder is het stil … en mooi, of in ieder geval indrukwekkend!

Let op er is een beperkt aantal plaatsen! Voor meer info en aanmelden: anita@ankommn.nl.

Kosten: € 15,- pp, inclusief een koffie/thee met wat lekkers

Inloop tijdstip: 19.00
Start tijd: 19.30
Eind tijd: 21.30

Afbeelding is van: kleiner Hai

Datum

mrt 24 2023

Tijd

19:30 - 21:30
Categorie

Anita

Deze geboren en getogen Wenterswiekse heeft al veel gedaan. Van secretaresse tot boerin (melkveehouderij) tot bedrijfsleider in de horeca tot nu: gastvrouw van haar eigen sociaal maatschappelijke onderneming: Gastgalerij Ankomm’n.

Samen met Hans Hendriks hebben zij dit concept op geheel eigen wijze neergezet als pop-up galerie en restaurant op de authentieke Deale van boerderij het Mentink van Natuurmonumenten.

een eigen sfeer is hier gecreëerd met vintage inrichting, geinspireerd uit de tijd van Anita’s grootouders op de boerderij. Vaste gasten , groepen die reserveren voor workshops of lezingen of anders, alsook toevallige passanten worden hier ontvangen met biologische hapjes, drankjes en streekproducten. Gaandeweg ontstonden meer activiteiten (muziek, performances, exposities) en een gevarieerder gebruik (vergaderen, cursussen, biologische vegetarische maaltijden bereiden}.

Een publiek dat de natuurlijke omgeving weet te waarderen, zich aangesproken voelt door duurzaamheid, biologische voedselproductie en streekproducten, en dat graag geniet van uiteenlopende culturele activiteiten. Of publiek dat toevallig langs komt op een wandel- of fietstocht en in Ankomm’n een aantrekkelijk rustpunt (terras) ziet.

Hans

Een plek waar ik wel alleen kon zijn”, na het verlies van z’n vrouw. Dat zocht Hans Hendriks in 2010, toen nog wonend in Deventer, op z’n geboortegrond Winterswijk.

Het werd, na ‘Den Oppas’ bij het Korenburgerveen, de leegstaande boerderij op het Landgoed Mentink van Natuurmonumenten, die hij in 2013 anti-kraak mocht betrekken. Hier vond hij rust en ruimte.

Niet om stil te zitten, want inmiddels had de voormalige biologieleraar zich ontwikkeld tot een verdienstelijk fotograaf van het landschap rond Winterswijk. De boerderij nodigde uit tot gebruik van de beschikbare ruimten voor exposities en cursussen.

Met de nodige creativiteit en hergebruik van materialen werden de jongveestal en de deel tegen lage kosten opgeknapt en geschikt gemaakt voor de nieuwe bestemming.

Daarnaast bracht zijn passie voor de natuur Hans ertoe om wandelingen en excursies te organiseren in dit prachtige landgoed.