Ankommn-Logo-nieuw-300x61

Fietstocht ±20 km vanaf Ankomm’n met aandacht voor cultuurhistorie en geschiedenis van de geologie rond Winterswijk


Elke 3e zaterdagochtend van de maand van 10.00 – 13.00 uur

Misschien ken je de fotopresentaties en de rondritten met de klassieke GTWbus van Hans? Nu is er zijn eerste fietstocht van ± 19 km door de buurtschappen Corle en Miste vanaf Ankomm’n met onderweg verhalen over de geologische geschiedenis en de cultuurhistorie van Winterswijk. We rijden door voormalig moerasgebied, komen langs een verdwenen smeltwatergeul uit de éénnalaatste IJstijd en rijden over het Oost Nederlands Plateau en het verhaal over de geschiedenis van de Winterswijkse scholtenboeren! De eerste proefrit met na afloop een lunch bij Ankomm’n was een succes!


Elke 3e zaterdagochtend van de maand van 10.00 – 13.00 uur
Kosten: € 7,50 p.p. Lunch na afloop mogelijk.


Ook voor groepen, eventueel op andere dagen in overleg mogelijk, max. 12 personen.
Voor meer info of opgave hans@ankommn.nl.

Datum

mrt 19 2022
Verlopen!

Tijd

10:00 - 13:00
Categorie

Anita

Deze geboren en getogen Wenterswiekse heeft al veel gedaan. Van secretaresse tot boerin (melkveehouderij) tot bedrijfsleider in de horeca tot nu: gastvrouw van haar eigen sociaal maatschappelijke onderneming: Gastgalerij Ankomm’n.

Samen met Hans Hendriks hebben zij dit concept op geheel eigen wijze neergezet als pop-up galerie en restaurant op de authentieke Deale van boerderij het Mentink van Natuurmonumenten.

een eigen sfeer is hier gecreëerd met vintage inrichting, geinspireerd uit de tijd van Anita’s grootouders op de boerderij. Vaste gasten , groepen die reserveren voor workshops of lezingen of anders, alsook toevallige passanten worden hier ontvangen met biologische hapjes, drankjes en streekproducten. Gaandeweg ontstonden meer activiteiten (muziek, performances, exposities) en een gevarieerder gebruik (vergaderen, cursussen, biologische vegetarische maaltijden bereiden}.

Een publiek dat de natuurlijke omgeving weet te waarderen, zich aangesproken voelt door duurzaamheid, biologische voedselproductie en streekproducten, en dat graag geniet van uiteenlopende culturele activiteiten. Of publiek dat toevallig langs komt op een wandel- of fietstocht en in Ankomm’n een aantrekkelijk rustpunt (terras) ziet.

Hans

Een plek waar ik wel alleen kon zijn”, na het verlies van z’n vrouw. Dat zocht Hans Hendriks in 2010, toen nog wonend in Deventer, op z’n geboortegrond Winterswijk.

Het werd, na ‘Den Oppas’ bij het Korenburgerveen, de leegstaande boerderij op het Landgoed Mentink van Natuurmonumenten, die hij in 2013 anti-kraak mocht betrekken. Hier vond hij rust en ruimte.

Niet om stil te zitten, want inmiddels had de voormalige biologieleraar zich ontwikkeld tot een verdienstelijk fotograaf van het landschap rond Winterswijk. De boerderij nodigde uit tot gebruik van de beschikbare ruimten voor exposities en cursussen.

Met de nodige creativiteit en hergebruik van materialen werden de jongveestal en de deel tegen lage kosten opgeknapt en geschikt gemaakt voor de nieuwe bestemming.

Daarnaast bracht zijn passie voor de natuur Hans ertoe om wandelingen en excursies te organiseren in dit prachtige landgoed.