Ankommn-Logo-nieuw-300x61

Genieten van muziek met Timo van de Sande

Zondag 1 mei 2022

Ik ben een singer-songwriter van 21 jaar oud. Sinds mijn 8ste speel ik gitaar en ik heb mijzelf later ook andere instrumenten aangeleerd, zoals drums en basgitaar. Op mijn 14e schreef ik mijn eerste echte liedje. Ik maak allerlei soorten liedjes, in het Nederlands en Engels. Ik heb een aantal liefdesliedjes geschreven, maar ik probeer ook vaak wat meer betekenis aan liedjes te geven en ik vind het leuk om een verhaal te vertellen in mijn liedjes. Zo heb ik bijvoorbeeld liedjes geschreven over de oorlog en een Griekse mythe. Ook qua muziekstijl verschillen mijn liedjes erg. Van rock en punk-achtige liedjes tot rustige ballads en akoestische ‘tokkelliedjes’. Ik heb zelfs een soort jazz-nummer en een carnavalskraker gemaakt! Ik vind het leuk om met verschillende genres te experimenteren en daardoor klinkt geen nummer hetzelfde. Ik laat het vaak niet bij alleen gitaar, maar voeg een hele band toe die ik vrijwel helemaal zelf inspeel (of anders produceer in mijn DAW). Tijdens optredens sta ik wel alleen met mijn gitaar op het podium en speel ik de akoestische versies van mijn nummers.

Na het optreden in december bij Ankomm’n is er een nieuwe EP uitgekomen en hiervan zullen ook zeker nummers van ten gehore gebracht worden.

Gastgalerij Ankomm’n vindt je aan de Mentinkweg, nummer 5. (ingang Rondweg West)

De investering bedraagt een vrije gift.

Datum

mrt 24 2023

Tijd

15:00 - 17:00
Categorie

Anita

Deze geboren en getogen Wenterswiekse heeft al veel gedaan. Van secretaresse tot boerin (melkveehouderij) tot bedrijfsleider in de horeca tot nu: gastvrouw van haar eigen sociaal maatschappelijke onderneming: Gastgalerij Ankomm’n.

Samen met Hans Hendriks hebben zij dit concept op geheel eigen wijze neergezet als pop-up galerie en restaurant op de authentieke Deale van boerderij het Mentink van Natuurmonumenten.

een eigen sfeer is hier gecreëerd met vintage inrichting, geinspireerd uit de tijd van Anita’s grootouders op de boerderij. Vaste gasten , groepen die reserveren voor workshops of lezingen of anders, alsook toevallige passanten worden hier ontvangen met biologische hapjes, drankjes en streekproducten. Gaandeweg ontstonden meer activiteiten (muziek, performances, exposities) en een gevarieerder gebruik (vergaderen, cursussen, biologische vegetarische maaltijden bereiden}.

Een publiek dat de natuurlijke omgeving weet te waarderen, zich aangesproken voelt door duurzaamheid, biologische voedselproductie en streekproducten, en dat graag geniet van uiteenlopende culturele activiteiten. Of publiek dat toevallig langs komt op een wandel- of fietstocht en in Ankomm’n een aantrekkelijk rustpunt (terras) ziet.

Hans

Een plek waar ik wel alleen kon zijn”, na het verlies van z’n vrouw. Dat zocht Hans Hendriks in 2010, toen nog wonend in Deventer, op z’n geboortegrond Winterswijk.

Het werd, na ‘Den Oppas’ bij het Korenburgerveen, de leegstaande boerderij op het Landgoed Mentink van Natuurmonumenten, die hij in 2013 anti-kraak mocht betrekken. Hier vond hij rust en ruimte.

Niet om stil te zitten, want inmiddels had de voormalige biologieleraar zich ontwikkeld tot een verdienstelijk fotograaf van het landschap rond Winterswijk. De boerderij nodigde uit tot gebruik van de beschikbare ruimten voor exposities en cursussen.

Met de nodige creativiteit en hergebruik van materialen werden de jongveestal en de deel tegen lage kosten opgeknapt en geschikt gemaakt voor de nieuwe bestemming.

Daarnaast bracht zijn passie voor de natuur Hans ertoe om wandelingen en excursies te organiseren in dit prachtige landgoed.