Ankommn-Logo-nieuw-300x61

Gitta de Ridder

Na haar eerdere optreden bij Ankomm’n, weet u nog, is het bijzonder om haar weer te mogen aankodigen! Gitta is een artieste van Nederlandse en Engelse bodem die opvalt door haar pure en simpele artistieke benadering die zelfs de grootste scepticus acuut in het hart raakt. “Packed with love, warmth and introspection. A Mary Poppins & Joni Mitchell hybrid providing a musical antidote to any soul-ailments with a spoon full of song” – en dat dan op klompen. 
Na 10 jaar in London gewoond te hebben is de zangeres en songschrijfster sinds begin 2018 weer woonachtig in het Nederlandse ‘Nieuwe-Land’ van Flevoland waar ze in haar jonge jaren opgegroeide. Geïnspireerd door de moderne en traditionele Folk-Scene en de verleiding van een Pop-Hook die je bij blijft schrijft ze nummers die onverwachte diepgang hebben maar tegelijkertijd licht en authentiek aandoen.Met de drie albums en voorgaande EP die ze uitbracht tussen 2014 en 2020 heeft ze al meer dan een miljoen streams gehad op Spotify, airplay gehad bij o.a. UK’s BBC6, BBC Scotland, IRE1, 8Radio Ireland en Nederlands Radio 2, 3FM, Radio 5, Veronica en menig lokaal station en ontving ze vele lovende kritieken in Nederlandse en Engelse publicaties. “Soms vergeten we hoe mooi simpliciteit kan zijn. Als muzikale verhalenverteller kent Gitta haar gelijke niet” || 5* ‘MusicMaker Magazine’ ||

Inloop 19.30

Aanvang 20.00-21.30 uur

Investering 15 euro incl koffie thee met wat lekkers

Datum

mrt 24 2023

Tijd

20:00 - 21:30
Categorie

Anita

Deze geboren en getogen Wenterswiekse heeft al veel gedaan. Van secretaresse tot boerin (melkveehouderij) tot bedrijfsleider in de horeca tot nu: gastvrouw van haar eigen sociaal maatschappelijke onderneming: Gastgalerij Ankomm’n.

Samen met Hans Hendriks hebben zij dit concept op geheel eigen wijze neergezet als pop-up galerie en restaurant op de authentieke Deale van boerderij het Mentink van Natuurmonumenten.

een eigen sfeer is hier gecreëerd met vintage inrichting, geinspireerd uit de tijd van Anita’s grootouders op de boerderij. Vaste gasten , groepen die reserveren voor workshops of lezingen of anders, alsook toevallige passanten worden hier ontvangen met biologische hapjes, drankjes en streekproducten. Gaandeweg ontstonden meer activiteiten (muziek, performances, exposities) en een gevarieerder gebruik (vergaderen, cursussen, biologische vegetarische maaltijden bereiden}.

Een publiek dat de natuurlijke omgeving weet te waarderen, zich aangesproken voelt door duurzaamheid, biologische voedselproductie en streekproducten, en dat graag geniet van uiteenlopende culturele activiteiten. Of publiek dat toevallig langs komt op een wandel- of fietstocht en in Ankomm’n een aantrekkelijk rustpunt (terras) ziet.

Hans

Een plek waar ik wel alleen kon zijn”, na het verlies van z’n vrouw. Dat zocht Hans Hendriks in 2010, toen nog wonend in Deventer, op z’n geboortegrond Winterswijk.

Het werd, na ‘Den Oppas’ bij het Korenburgerveen, de leegstaande boerderij op het Landgoed Mentink van Natuurmonumenten, die hij in 2013 anti-kraak mocht betrekken. Hier vond hij rust en ruimte.

Niet om stil te zitten, want inmiddels had de voormalige biologieleraar zich ontwikkeld tot een verdienstelijk fotograaf van het landschap rond Winterswijk. De boerderij nodigde uit tot gebruik van de beschikbare ruimten voor exposities en cursussen.

Met de nodige creativiteit en hergebruik van materialen werden de jongveestal en de deel tegen lage kosten opgeknapt en geschikt gemaakt voor de nieuwe bestemming.

Daarnaast bracht zijn passie voor de natuur Hans ertoe om wandelingen en excursies te organiseren in dit prachtige landgoed.