Ankommn-Logo-nieuw-300x61

Harald te Veldhuis en Rob Brombacher exposeren

Vanaf vrijdag 29 oktober t/m 29 november kunt u het werk van Harald en Rob komen bekijken.

De expositie van deze twee mannen raakt aan de kern van waar het bij onze exposities om gaat. De eigen creativiteit is een belangrijk onderdeel van je menszijn. Het ontwikkelen van die creativiteit helpt je contact te maken met je diepere zelf. Jouw creativiteit is van jou, dat ben jij. Iedereen heeft dat in zich, maar niet iedereen doet er iets mee. Harald, zijn vader Leo en Rob zijn wandelvrienden die al langere tijd regelmatig bij Ankomm’n komen. Na het wandelen gebruiken ze hier vaak wat. Recent kwam in een gesprek met hen naar voren dat Harald en Rob beiden met schilderen bezig zijn. Ik, Hans Hendriks ‘beheerder’ van onze galerij, was aan het nadenken over een volgende exposant. Dit komt nu op mijn pad, daar mag ik iets mee, dit past bij Ankomm’n wist ik. En nu is het zover. Rob heeft in het verleden schilder- en aquarelles genoten. Voor hem is het werken met verschillende technieken en materialen een uitdaging en zoektocht. Harald zegt zelf over zijn schilderen: ‘Nadat ik ziek thuis kwam te zitten moest ik mijn leven zingeving geven. Daarom ben ik gaan schilderen, hierbij laat ik mij inspireren door Bob Ross.’ Schilderen kan je dichter bij jezelf brengen. Kom kijken en mogelijk inspireert het jou ook om de penseel ter hand te gaan nemen. Het gaat in onze wereld niet alleen om de Kunst met een grote ‘K’! Ook jouw eigen kunst en creativiteit mogen er zijn.

Rob en Harald zijn aanwezig op de zondagen 31 oktober en 14 november van 14.00 – 16.00 uur.

Rob Brombacher

Harold Veldhuis

Datum

mrt 24 2023

Tijd

Gehele dag
Categorie

Anita

Deze geboren en getogen Wenterswiekse heeft al veel gedaan. Van secretaresse tot boerin (melkveehouderij) tot bedrijfsleider in de horeca tot nu: gastvrouw van haar eigen sociaal maatschappelijke onderneming: Gastgalerij Ankomm’n.

Samen met Hans Hendriks hebben zij dit concept op geheel eigen wijze neergezet als pop-up galerie en restaurant op de authentieke Deale van boerderij het Mentink van Natuurmonumenten.

een eigen sfeer is hier gecreëerd met vintage inrichting, geinspireerd uit de tijd van Anita’s grootouders op de boerderij. Vaste gasten , groepen die reserveren voor workshops of lezingen of anders, alsook toevallige passanten worden hier ontvangen met biologische hapjes, drankjes en streekproducten. Gaandeweg ontstonden meer activiteiten (muziek, performances, exposities) en een gevarieerder gebruik (vergaderen, cursussen, biologische vegetarische maaltijden bereiden}.

Een publiek dat de natuurlijke omgeving weet te waarderen, zich aangesproken voelt door duurzaamheid, biologische voedselproductie en streekproducten, en dat graag geniet van uiteenlopende culturele activiteiten. Of publiek dat toevallig langs komt op een wandel- of fietstocht en in Ankomm’n een aantrekkelijk rustpunt (terras) ziet.

Hans

Een plek waar ik wel alleen kon zijn”, na het verlies van z’n vrouw. Dat zocht Hans Hendriks in 2010, toen nog wonend in Deventer, op z’n geboortegrond Winterswijk.

Het werd, na ‘Den Oppas’ bij het Korenburgerveen, de leegstaande boerderij op het Landgoed Mentink van Natuurmonumenten, die hij in 2013 anti-kraak mocht betrekken. Hier vond hij rust en ruimte.

Niet om stil te zitten, want inmiddels had de voormalige biologieleraar zich ontwikkeld tot een verdienstelijk fotograaf van het landschap rond Winterswijk. De boerderij nodigde uit tot gebruik van de beschikbare ruimten voor exposities en cursussen.

Met de nodige creativiteit en hergebruik van materialen werden de jongveestal en de deel tegen lage kosten opgeknapt en geschikt gemaakt voor de nieuwe bestemming.

Daarnaast bracht zijn passie voor de natuur Hans ertoe om wandelingen en excursies te organiseren in dit prachtige landgoed.