Ankommn-Logo-nieuw-300x61

Henk Lammers & Rob Hustings met ‘Wat maakt ons Mens?’

Een reis door de tijd, strubbelingen, emoties en het leven met een lach en een traan. Henk en Rob ontmoeten elkaar 2 jaar geleden toevallig, nou ja toevallig.. Het moest zo zijn! Henk zocht als dichter iemand om samen mee op te treden en Rob als zanger en muzikant, was op zoek naar een leuke samenwerking. Zo ontstond een mooi combi optreden van gedichten en liedjes, want zo bleek, Rob en Henk hadden veel overeenkomende inspiratiebronnen en de creaties konden moeiteloos gemixt worden tot een vermakelijk geheel. Na een eerste optreden, volgde een tweede en beide heren bleken een goede match. Ook het publiek bleek de afwisseling tijdens het optreden en de humor tijdens deze samenwerking te kunnen waarderen. Reden voor Henk en Rob, om na de tumultueuze, vreemde en afstandelijke periode van corona, de handen ineen te slaan. Niet alleen werk samen te voegen, maar nu een compleet nieuwe show sámen te schrijven en sámen uit te voeren. Met als uitgangspunt ‘Wat maakt ons Mens?’ brengen Henk & Rob liedjes, verhalen, gedichten en alles wat hen kan dienen ter inspiratie, met als doel verbondenheid en vermaak. Dit alles geserveerd met een sausje van muzikale uitspattingen met een knipoog naar het leven, ons lijden en onze menselijkheid. En met een gezonde dosis humor… want Mens je moet jezelf vooral niet te serieus nemen!!

Kosten:
€ 10,00 incl een koffie / thee met wat lekkers door Anita gebakken

Inloop tijdstip: 19.30 uur
Start tijd: 20.00 uur
Eind tijd: 21.30 uur

Datum

mrt 24 2023

Tijd

20:00 - 21:30
Categorie

Anita

Deze geboren en getogen Wenterswiekse heeft al veel gedaan. Van secretaresse tot boerin (melkveehouderij) tot bedrijfsleider in de horeca tot nu: gastvrouw van haar eigen sociaal maatschappelijke onderneming: Gastgalerij Ankomm’n.

Samen met Hans Hendriks hebben zij dit concept op geheel eigen wijze neergezet als pop-up galerie en restaurant op de authentieke Deale van boerderij het Mentink van Natuurmonumenten.

een eigen sfeer is hier gecreëerd met vintage inrichting, geinspireerd uit de tijd van Anita’s grootouders op de boerderij. Vaste gasten , groepen die reserveren voor workshops of lezingen of anders, alsook toevallige passanten worden hier ontvangen met biologische hapjes, drankjes en streekproducten. Gaandeweg ontstonden meer activiteiten (muziek, performances, exposities) en een gevarieerder gebruik (vergaderen, cursussen, biologische vegetarische maaltijden bereiden}.

Een publiek dat de natuurlijke omgeving weet te waarderen, zich aangesproken voelt door duurzaamheid, biologische voedselproductie en streekproducten, en dat graag geniet van uiteenlopende culturele activiteiten. Of publiek dat toevallig langs komt op een wandel- of fietstocht en in Ankomm’n een aantrekkelijk rustpunt (terras) ziet.

Hans

Een plek waar ik wel alleen kon zijn”, na het verlies van z’n vrouw. Dat zocht Hans Hendriks in 2010, toen nog wonend in Deventer, op z’n geboortegrond Winterswijk.

Het werd, na ‘Den Oppas’ bij het Korenburgerveen, de leegstaande boerderij op het Landgoed Mentink van Natuurmonumenten, die hij in 2013 anti-kraak mocht betrekken. Hier vond hij rust en ruimte.

Niet om stil te zitten, want inmiddels had de voormalige biologieleraar zich ontwikkeld tot een verdienstelijk fotograaf van het landschap rond Winterswijk. De boerderij nodigde uit tot gebruik van de beschikbare ruimten voor exposities en cursussen.

Met de nodige creativiteit en hergebruik van materialen werden de jongveestal en de deel tegen lage kosten opgeknapt en geschikt gemaakt voor de nieuwe bestemming.

Daarnaast bracht zijn passie voor de natuur Hans ertoe om wandelingen en excursies te organiseren in dit prachtige landgoed.