Ankommn-Logo-nieuw-300x61

Jalf Flach – Een onderdompeling in beelden…

Op donderdag 10 maart aanvang 19.30 uur een nieuwe presentatie van Jalf.

Na een aantal lezingen over kunst in het algemeen en Art Nouveau in het bijzonder, klopte Jalf opnieuw bij Ankomm’n aan, nu met een presentatie die in alle opzichten afwijkt van de voorafgaande!

Hij licht toe: “Toen ik even niet oplette heeft zich iets voorgedaan waar de kunsttijdschriften die ik regelmatig lees, met geen woord over repten. Er is namelijk een heel nieuwe kunstvorm ontstaan. Eén die bekend staat onder de naam ‘Digital Art’. Ik heb sterk het gevoel dat een jonge, vitale en super creatieve generatie, op het vlak van de ‘levende kunst’ de zaak heeft overgenomen. Het is een breed en divers verschijnsel met als hoofdovereenkomst dat digitale teken- en schilderprogramma’s een rol spelen bij het vervaardigen. We kennen natuurlijk al de digitale films, trailers, games, maar in hun vrije tijd maken die artiesten vaak ook vrij werk waar ik diep van onder de indruk ben geraakt. Deze kunstenaars want dat zijn het, werken realistisch en ze beheersen perfect hun perspectief en anatomie. Maar het meest aansprekend is dat die afbeeldingen sterk narratief zijn, dat wil zeggen er worden suggestieve zaken afgebeeld en jij mag het verhaal erbij verzinnen. Daarmee trekken ze je als het ware het kunstwerk binnen. Zo weten ze je in je schoonheidsbeleving te raken en in je emoties”.

Dit heeft geleid tot een tweetal presentaties. Avondvullende programma’s waarin u vooral zult worden ondergedompeld in beelden die af en toe worden afgewisseld met verklarende teksten. En verder is het stil ….en…. mooi, of in ieder geval indrukwekkend!

Kosten: €15,- inclusief een consumptie.

Voor meer info en aanmelden anita@ankommn.nl, let op beperkt aantal plaatsen! Inloop vanaf 19.00 uur.

Afbeelding: Amir Zand, digital artist

Datum

mrt 24 2023

Tijd

19:30
Categorie

Anita

Deze geboren en getogen Wenterswiekse heeft al veel gedaan. Van secretaresse tot boerin (melkveehouderij) tot bedrijfsleider in de horeca tot nu: gastvrouw van haar eigen sociaal maatschappelijke onderneming: Gastgalerij Ankomm’n.

Samen met Hans Hendriks hebben zij dit concept op geheel eigen wijze neergezet als pop-up galerie en restaurant op de authentieke Deale van boerderij het Mentink van Natuurmonumenten.

een eigen sfeer is hier gecreëerd met vintage inrichting, geinspireerd uit de tijd van Anita’s grootouders op de boerderij. Vaste gasten , groepen die reserveren voor workshops of lezingen of anders, alsook toevallige passanten worden hier ontvangen met biologische hapjes, drankjes en streekproducten. Gaandeweg ontstonden meer activiteiten (muziek, performances, exposities) en een gevarieerder gebruik (vergaderen, cursussen, biologische vegetarische maaltijden bereiden}.

Een publiek dat de natuurlijke omgeving weet te waarderen, zich aangesproken voelt door duurzaamheid, biologische voedselproductie en streekproducten, en dat graag geniet van uiteenlopende culturele activiteiten. Of publiek dat toevallig langs komt op een wandel- of fietstocht en in Ankomm’n een aantrekkelijk rustpunt (terras) ziet.

Hans

Een plek waar ik wel alleen kon zijn”, na het verlies van z’n vrouw. Dat zocht Hans Hendriks in 2010, toen nog wonend in Deventer, op z’n geboortegrond Winterswijk.

Het werd, na ‘Den Oppas’ bij het Korenburgerveen, de leegstaande boerderij op het Landgoed Mentink van Natuurmonumenten, die hij in 2013 anti-kraak mocht betrekken. Hier vond hij rust en ruimte.

Niet om stil te zitten, want inmiddels had de voormalige biologieleraar zich ontwikkeld tot een verdienstelijk fotograaf van het landschap rond Winterswijk. De boerderij nodigde uit tot gebruik van de beschikbare ruimten voor exposities en cursussen.

Met de nodige creativiteit en hergebruik van materialen werden de jongveestal en de deel tegen lage kosten opgeknapt en geschikt gemaakt voor de nieuwe bestemming.

Daarnaast bracht zijn passie voor de natuur Hans ertoe om wandelingen en excursies te organiseren in dit prachtige landgoed.