Ankommn-Logo-nieuw-300x61

Mobiele Eenheid – Workshop Fotograferen

Introductie Workshop fotograferen met je mobiel door Hans Hendriks & Anita Duenk, jullie Mobiele Eenheid

Voor iedereen die wel eens, of vaker, foto’s maakt met de mobiel. De workshop wordt gegeven door ons, Anita en Hans, zelf. We inspireren je eerst door te vertellen en te laten zien wat ons opvalt aan onze eigen foto’s. Ander standpunt, dichterbij, andere uitsnede dan je gewend bent misschien. Dan mag je zelf binnen en/of buiten Ankomm’n op jou manier aan het werk. Je mag één of twee mooiste foto’s naar Hans doorsturen. Hij ‘bekijkt’ ze met Photoshop en toont ze dan aan de groep. We bespreken de eigen foto’s na.

Tot nu toe alleen maar positieve reacties op deze workshop; een vervolgworkshop behoort tot de mogelijkheden.

Info & aanmelden: anita@ankommn.nl

Zaterdagmorgen 5 maart 10-12uur 30 euro

Datum

mrt 24 2023

Tijd

10:00 - 12:00
Categorie

Anita

Deze geboren en getogen Wenterswiekse heeft al veel gedaan. Van secretaresse tot boerin (melkveehouderij) tot bedrijfsleider in de horeca tot nu: gastvrouw van haar eigen sociaal maatschappelijke onderneming: Gastgalerij Ankomm’n.

Samen met Hans Hendriks hebben zij dit concept op geheel eigen wijze neergezet als pop-up galerie en restaurant op de authentieke Deale van boerderij het Mentink van Natuurmonumenten.

een eigen sfeer is hier gecreëerd met vintage inrichting, geinspireerd uit de tijd van Anita’s grootouders op de boerderij. Vaste gasten , groepen die reserveren voor workshops of lezingen of anders, alsook toevallige passanten worden hier ontvangen met biologische hapjes, drankjes en streekproducten. Gaandeweg ontstonden meer activiteiten (muziek, performances, exposities) en een gevarieerder gebruik (vergaderen, cursussen, biologische vegetarische maaltijden bereiden}.

Een publiek dat de natuurlijke omgeving weet te waarderen, zich aangesproken voelt door duurzaamheid, biologische voedselproductie en streekproducten, en dat graag geniet van uiteenlopende culturele activiteiten. Of publiek dat toevallig langs komt op een wandel- of fietstocht en in Ankomm’n een aantrekkelijk rustpunt (terras) ziet.

Hans

Een plek waar ik wel alleen kon zijn”, na het verlies van z’n vrouw. Dat zocht Hans Hendriks in 2010, toen nog wonend in Deventer, op z’n geboortegrond Winterswijk.

Het werd, na ‘Den Oppas’ bij het Korenburgerveen, de leegstaande boerderij op het Landgoed Mentink van Natuurmonumenten, die hij in 2013 anti-kraak mocht betrekken. Hier vond hij rust en ruimte.

Niet om stil te zitten, want inmiddels had de voormalige biologieleraar zich ontwikkeld tot een verdienstelijk fotograaf van het landschap rond Winterswijk. De boerderij nodigde uit tot gebruik van de beschikbare ruimten voor exposities en cursussen.

Met de nodige creativiteit en hergebruik van materialen werden de jongveestal en de deel tegen lage kosten opgeknapt en geschikt gemaakt voor de nieuwe bestemming.

Daarnaast bracht zijn passie voor de natuur Hans ertoe om wandelingen en excursies te organiseren in dit prachtige landgoed.