Ankommn-Logo-nieuw-300x61

Myra Breukers uit Groenlo exposeert bij Ankomm’n met ‘A Dog a Day’

Van vrijdag 3 juni t/m maandag 25 juli is de expositie van Myra te bekijken tijdens openingstijden. Het werk van Myra begint altijd dichtbij, soms letterlijk, soms figuurlijk. Bij deze serie, ‘A Dog a Day’, ontstond het werk direct uit haar omgeving. Myra zegt: “Ik geef weer wat ik zie en voel tijdens mijn dagelijkse wandelingen met de honden Moos en Twist. Ik wandel in de omgeving van Groenlo, het coulissen landschap zorgt voor telkens weer andere uitkijkjes. De honden, zon, regen, wind, geur, humeur zorgen elke keer voor een andere perceptie van het Achterhoeks landschap. Doordat het telkens dezelfde omgeving is, wordt mijn blik steeds scherper en bepalender voor wat ik schilder. Mijn blik zoomt in of juist uit, ik ruik, proef, luister, voel. Emoties werpen zich op en vermengen zich met de werkelijkheid. Ik probeer in mijn schilderijtjes dat gevoel weer te geven.” Myra is zelf aanwezig op de zondagen 3 en 24 juli van 14.00 – 17.00 uur. Let op zondag 5 juni, eerste Pinksterdag, gesloten.

Datum

dec 31 2022 - jul 30 2023
Nu bezig...
Categorie

Anita

Deze geboren en getogen Wenterswiekse heeft al veel gedaan. Van secretaresse tot boerin (melkveehouderij) tot bedrijfsleider in de horeca tot nu: gastvrouw van haar eigen sociaal maatschappelijke onderneming: Gastgalerij Ankomm’n.

Samen met Hans Hendriks hebben zij dit concept op geheel eigen wijze neergezet als pop-up galerie en restaurant op de authentieke Deale van boerderij het Mentink van Natuurmonumenten.

een eigen sfeer is hier gecreëerd met vintage inrichting, geinspireerd uit de tijd van Anita’s grootouders op de boerderij. Vaste gasten , groepen die reserveren voor workshops of lezingen of anders, alsook toevallige passanten worden hier ontvangen met biologische hapjes, drankjes en streekproducten. Gaandeweg ontstonden meer activiteiten (muziek, performances, exposities) en een gevarieerder gebruik (vergaderen, cursussen, biologische vegetarische maaltijden bereiden}.

Een publiek dat de natuurlijke omgeving weet te waarderen, zich aangesproken voelt door duurzaamheid, biologische voedselproductie en streekproducten, en dat graag geniet van uiteenlopende culturele activiteiten. Of publiek dat toevallig langs komt op een wandel- of fietstocht en in Ankomm’n een aantrekkelijk rustpunt (terras) ziet.

Hans

Een plek waar ik wel alleen kon zijn”, na het verlies van z’n vrouw. Dat zocht Hans Hendriks in 2010, toen nog wonend in Deventer, op z’n geboortegrond Winterswijk.

Het werd, na ‘Den Oppas’ bij het Korenburgerveen, de leegstaande boerderij op het Landgoed Mentink van Natuurmonumenten, die hij in 2013 anti-kraak mocht betrekken. Hier vond hij rust en ruimte.

Niet om stil te zitten, want inmiddels had de voormalige biologieleraar zich ontwikkeld tot een verdienstelijk fotograaf van het landschap rond Winterswijk. De boerderij nodigde uit tot gebruik van de beschikbare ruimten voor exposities en cursussen.

Met de nodige creativiteit en hergebruik van materialen werden de jongveestal en de deel tegen lage kosten opgeknapt en geschikt gemaakt voor de nieuwe bestemming.

Daarnaast bracht zijn passie voor de natuur Hans ertoe om wandelingen en excursies te organiseren in dit prachtige landgoed.