Ankommn-Logo-nieuw-300x61

Persoonlijke kaarten maken m.b.v. collage

Een collage maken kost tijd en is erg leuk om te doen. D.m.v. afbeeldingen, foto’s, tekeningen componeert Kristie Legters alle vormen en kleuren tot één geheel. Zij legt uit hoe ze te werk gaat en gebruikt dit medium dan ook in deze workshop. Aan de hand van allerlei voorbeelden laat ze zien wat er mogelijk is met verschillende soorten papier, textiel en ander materiaal.

De deelnemers hoeven geen ervaring te hebben. Iedereen kan een collage maken. Er zal voldoende materiaal aanwezig zijn om uit te kiezen. Eigen materiaal meenemen van huis maakt de collages persoonlijker. Denk hierbij aan (fotokopieën van) bestaande eigen foto’s of andere afbeeldingen uit tijdschriften.

De kaart(en) die gemaakt worden zijn voor eigen gebruik, maar kunnen ook verstuurd worden aan anderen.

Thema of onderwerp: gelaagdheden, dieptewerking, doorkijkje, coulissenwerking

Verschillende formaten

Inclusief materiaal, lijm, scharen.

Kosten: 20 euro per persoon inclusief materiaal en gereedschap. Koffie/thee voor eigen rekening.

Datum

mrt 24 2023

Tijd

13:30 - 16:00
Categorie

Anita

Deze geboren en getogen Wenterswiekse heeft al veel gedaan. Van secretaresse tot boerin (melkveehouderij) tot bedrijfsleider in de horeca tot nu: gastvrouw van haar eigen sociaal maatschappelijke onderneming: Gastgalerij Ankomm’n.

Samen met Hans Hendriks hebben zij dit concept op geheel eigen wijze neergezet als pop-up galerie en restaurant op de authentieke Deale van boerderij het Mentink van Natuurmonumenten.

een eigen sfeer is hier gecreëerd met vintage inrichting, geinspireerd uit de tijd van Anita’s grootouders op de boerderij. Vaste gasten , groepen die reserveren voor workshops of lezingen of anders, alsook toevallige passanten worden hier ontvangen met biologische hapjes, drankjes en streekproducten. Gaandeweg ontstonden meer activiteiten (muziek, performances, exposities) en een gevarieerder gebruik (vergaderen, cursussen, biologische vegetarische maaltijden bereiden}.

Een publiek dat de natuurlijke omgeving weet te waarderen, zich aangesproken voelt door duurzaamheid, biologische voedselproductie en streekproducten, en dat graag geniet van uiteenlopende culturele activiteiten. Of publiek dat toevallig langs komt op een wandel- of fietstocht en in Ankomm’n een aantrekkelijk rustpunt (terras) ziet.

Hans

Een plek waar ik wel alleen kon zijn”, na het verlies van z’n vrouw. Dat zocht Hans Hendriks in 2010, toen nog wonend in Deventer, op z’n geboortegrond Winterswijk.

Het werd, na ‘Den Oppas’ bij het Korenburgerveen, de leegstaande boerderij op het Landgoed Mentink van Natuurmonumenten, die hij in 2013 anti-kraak mocht betrekken. Hier vond hij rust en ruimte.

Niet om stil te zitten, want inmiddels had de voormalige biologieleraar zich ontwikkeld tot een verdienstelijk fotograaf van het landschap rond Winterswijk. De boerderij nodigde uit tot gebruik van de beschikbare ruimten voor exposities en cursussen.

Met de nodige creativiteit en hergebruik van materialen werden de jongveestal en de deel tegen lage kosten opgeknapt en geschikt gemaakt voor de nieuwe bestemming.

Daarnaast bracht zijn passie voor de natuur Hans ertoe om wandelingen en excursies te organiseren in dit prachtige landgoed.